La maqueta de la colònia una peça original de Manufacturas Sedó, explica la història de la colònia Sedó a través d’una sèrie de diàlegs protagonitzats per Miquel Puig, el seu fill Josep Puig i Antoni Sedó. D’aquesta manera i amb efectes de llum i so, un narrador explica com Miquel Puig va comprar un petit molí fariner, el molí de Broquetes, per tal d’instal·lar una fàbrica tèxtil moderna per produir cotó per a la seva fàbrica d’indianes.

L’any 1863 Puig mort sobtadament després d’una etapa de dificultats marcada per la manca de cotó; el succeeix el seu fill Josep Puig, qui pretén ampliar l’obra per convertir-la en una gran fàbrica moderna, a la vegada que es converteix en la figura del moviment proteccionista.

L’any 1879 Josep Puig mor, i la Junta administrativa de la fàbrica decideix substituir-lo per Antoni Sedó, fins aleshores administrador de l’empresa. Sedó volia crear un poble on tot fos Sedó, potser va fracassar en el seu somni, però l’obra industrial fruit de dues dinasties d’empresaris acabà duent el seu nom: La Colònia Sedó.

Maqueta Museu Colònia Sedó
Maqueta Museu Colònia Sedó
Museu de la Colònia Sedó, c/Contínues, s/n Àrea Industrial Can Sedó, Esparreguera Tel: 937892244